Tentaplugg

Idag har jag bara tentapluggat. Jag är allmänt opepp och vädret har matchat mitt humör med åska. 5st böcker ligger och väntar på mig. Så nu försvinner jag in i min tentabubbla igen! Hejdå världen!


Kan inte sova

Tentapluggar BAM senare än mitt-i-natten. Jag ger upp. Jag önskar jag kunde kapitulera. Men det blir väl samma sak imorgon också. 
HEJDÅ BOKHÖGEN
VI SES IMORGON
JAG KOMMER INTE ATT SAKNA DIG
LÄMNA MIG IFRED TACK?!
*trött tjej*

Jag kan inte sova och det är mitt i natten. Jag hittade några gamla bilder på Arya där hon demonstrerar hur jag känner mig just nu...
 
GÄSP!!

 
 

Ny layout

Nu har jag äntligen fixat till layouten! Så nu är bloggen "klar". Nästa projekt är att fixa smileysar, för jag älskar att använda smileysar, haha. Jag borde egentligen ha tentapluggat mer idag, men jag har inte orkat eftersom de började att borra vid 8 imorse. Jag är helt slut redan. Vilken tur att jag börjar kl 13 imorgon. Det är dessutom den sista föreläsningen innan sommarlovet börjar! Jag har visserligen två tentor att skriva, men jag känner mig ändå så pepp pepp pepp! Happy go lucky! Jag läääängtar!! :D
 

Nedräkning till lov

Jag borde tentaplugga idag, men de har borrat precis heeeeela dagen. Jag har ont i huvudet från oljudet och jag har ont i halsen från förkylningen som smyger sig på mig. Jag kommer inte ens ihåg vad jag har gjort idag förutom att gosat med katterna och förberett så att jag kan plugga ordentligt bara jag sätter igång någon gång...

Igår satt jag och David inne hos Angel och åt vattenmelon och sällskapade. Men Liv, som är 6månader, var övertrött och ville inte sova så det tog ett tag innan Angel fick nattat henne och det gick att prata. Men så är det ju med småttingar. Hon är så otroligt söt ändå! Superglad unge som annars är otroligt charmig och söt. Det är hon ju såklart även fast hon är övertrött, haha.

Idag har jag myst med den här vita lilla småttingen. Här hemma blir det ingen bäbis förän jag har tagit mig igenom min utbildning. Just nu känns det som om jag blir glad så länge jag inte dör på kuppen. Jag är så trött. Jag har så ont. Jag är så opepp och jag har 5st kursböcker framför mig på bordet som bara framkallar känslan ångest för tillfället. Vilken tur att David är kärlek och Mio och Arya vill mysa. Livet är bra fint ändå.


Balkongen

Efter dagens föreläsning så följde jag med Angel på stan och letade efter blommor till balkongen. Vi hittade inga blommor, men vi lunchade på en indisk restaurang. Jag älskar indisk mat. Det är min favorit mat. Speciellt Chicken Tikka Masala, mmm! Efter det åkte vi till Väla köpcentrum. Där hittade vi det vi letade efter inne på blomsteraffären Flower Team. Jag fick med mig 12plantor för 100kr och det var alldeles perfekt för balkongen! Efter att ha åkt hem till Angel där vi kaffe pausade ett tag så gick jag in och började hålla på med balkongen. 

Jag började kl 18 och blev klar vid 23. Jag planterade alla blommorna men sedan bestämde jag mig för att sortera bort massa skräp som legat i ett hörn och tagit plats. Jag putsade alla hyllor och lådor och rengjorde golvet under tralldäcket, osv osv. Det var inte så jätteintressant och jag tror jag blev lite förkyld. Men nu ser balkongen superhärlig ut! Jag ska ta kort och visa lite senare, för det är för mörkt nu.

 

Tales of Symphonia

Jag har den senaste tiden blivit helt kär i Tales of...-spelen. Jag har hittills bara spelat ut Tales of the Abyss, Tales of Symphonia och Tales of Vesperia.

Det första Tales of-spelet jag spelade var Tales of Symphonia. Min lillebror köpte det för 2004 och vi spelade det mycket tillsammans. Jag var redan då ett stort fan av Final Fantasy-spelen, men "Tales" var annorlunda. Vi kunde spela det tillsammans och jag älskade de snabba striderna och den djupa storyn som inte spårade ut helt och hållet mot slutet (som jag tyckte att nästan alla Final Fantasy-spel gjort dittills). Det jag tyckte om allra mest var att ens val i spelet påverkade storyn. Det var något helt nytt för mig! Någonting annat som jag verkligen älskade var att den såkallade "superondingen" inte var genomond - man kunde förstå denna person och varför hen valde att göra som denna gjorde!!

Det finns väldigt många bra recensioner på det här underbara spelet. Så jag tänkte bara ta upp det som jag tyckte var extra bra eller dåligt med det. Jag har redan nämnt att jag älskade den formbara storyn, "superondingen" och stridssystemet. Men något jag verkligen blev imponerad av när jag nu, 10 år senare, spelat ut det igen var den helt underbara röstskådespelningen! De har verkligen lyckats välja ut perfekta röstskådespelare som verkligen lyfter fram karaktärerna. Trots att spelet är 10år gammalt så känns inte grafiken föråldrad. Den är tecknad i en vacker anime-stil med inslag av anime-scener emellanåt.

Eftersom storyn är formbar och jag har spelat ut den en gång tidigare för 10år sedan, så kom jag ihåg ungefär hur jag spelade den då. Den här gången valde jag att spela på ett helt annat sätt, vilket resulterade i att jag fick ett helt annat slut än tidigare. Det var väldigt spännande och gav en ny spelrunda större mening. Om något år kanske jag spelar om spelet igen bara för att få mitt "första slut" igen. 

Jag valde även att följa en guide för att hitta alla side quests och annat smått och gott. Karaktärerna har väldigt mycket djup, men genom att göra deras side quests och kolla på så kallade skits (små konversationer som man kan aktivera med en knapp som dyker upp då och då), så kan man lära känna dem väldigt bra. Jag fick snabbt favoriter bland de åtta färggranna karaktärerna och upptäckte att jag idag inte alls har samma favoriter som jag hade för 10år sedan. Idag tycker jag mer om de vuxna djupare karaktärerna medan jag för 10år sedan tyckte väldigt mycket om de lite barnsligare karaktärerna. Så det var väldigt spännande att jag kunde se nya sidor av karaktärerna nu när jag själv vuxit med åren. 

Det som jag tyckte var väldigt tråkigt var de extremt repetetiva såkallade dungeons. De består av något slags pussel och innebär i princip en hel del springande fram och tillbaka. Inte sällan är de alldeles för lätta, men innebär tidskrävande springa runt-stratergier. På två ställen höll jag i princip på att lägga spelet på hyllan eftersom jag tyckte att jag kastade bort min dyrbara tid. Ett av dessa ställen var ett tempel där man ska samla upp små svarta saker som sedan ska följa efter dig. En bra idé, förutom att deras AI sög så mycket så man fick gå i snigelfart för att de skulle följa efter en ordentligt. Lyckades man gå ut ur rummet av misstag så fick man samla om alla ännu en gång = frustrerande. Ett annat ställe bestod av en väldig labyrint. Det kanske bara var jag, men jag lyckades inte hitta vart jag skulle! Och när jag äntligen hittat vart jag skulle så var jag tvungen att springa tillbaka till början för att spelet krävde det, för att sedan hitta samma ställe ännu en gång. Jag klarade inte ens av att läsa vägbeskrivningen i en walkthrough för det stället eftersom jag inte visste exakt vart jag befann mig. Som tur var så var det bara två väldigt frustrerande ställen som tillsammans tog upp ca 6timmar av ca 60timmars speltid. Så det var ändå inte så illa!

Om du vill läsa mer om spelet så finns det en wikipedia sida här. Spelet finns för tillfället bara att köpa begagnat, men jag har hört rykten om att det kan släppas i HD till Playstation 3an tillsammans med uppföljaren Tales of Symphonia: Dawn of the new world. Jag kan däremot inte rekommendera uppföljaren, det var nog ett av de tråkigaste spelen jag någonsin spelat!!


Helg

Jag är så seg och jag har spenderat helgen i soffan tillsammans med Arya och Mio. David spelade in en svensexa igår så jag var ensam hemma ett tag. Det var lugnt och skönt, det är så sällan jag har ensamtid. Idag njuter jag däremot av Davids sällskap såklart! Han har just fixat min MacBook Pro så att den fungerar som en MacBook Pro ska göra. Jag tror jag köpte ett måndagsexemplar, för den segar ihop sig ordentligt och börjar krångla jätteofta. Det enda jag gör med den är att sitta vid Word, ordlistor och Power Points. Så det är inte som att jag misshandlar den med något som kräver jättemycket. Om den inter fungerar ordentligt efter det här så lämnar jag in den. Som tur är gäller garantin fortfarande!

Jag längtar till sommaren. Då ska jag rita och spela varvat mellan bad, picknickar och promenader! Mmmm. Jag har nedräkning nu! Nästa vecka är sista riktiga föreläsningsveckan! Sedan är det några dagar tentaplugg och sedan är sista tentan den 5 Juni. Jag har en omtenta den 14Juni också, men jag räknar inte med den just nu även om jag såklart måste plugga till den också. 


Never ending plugg...

Never ending plugg. Jag är sååå less. Det hjälpte inte att jag blev väckt av att de började att borra kl 8 imorse igen. Alla dagar som jag väcks av borrning blir väldigt extra mycket tyngre än vad de skulle ha varit om jag bara fått vakna normalt utan öronbedövande stress-ljud. Jag smet in till Angel och la mig i hennes soffa och pluggade istället. Jag tyckte synd om David däremot som arbetar hemifrån och var tvungen att sitta kvar i skiten. Jag har varit väldigt produktiv idag trots allt. Eller ptja... jag har pluggat och hunnit med någon maskin med tvätt... Haha... Nu är jag helt slut, det blir inte mycket mer av idag...


Myskatter

Idag har det regnat hela dagen. Jag och Ashwak tog bussen till skolan idag. Semniarumet var okej, men just nu är jag väldigt trött på den här genus-kursen. Den började jättebra och det är väldigt intressant. Men nu känns allt så uttjatat - speciellt "hen" diskussionen. 

Jag var in till Angel och fick lite quality time med hennes snart 6månader gamla dotter Liv. Världens sötaste unge! Jag blir så glad av att bara se henne! Såklart fick jag lite quality time med Livs mamma också! Haha. Efter att nästan ha somnat i hennes soffa till Uppdrag granskning så gick jag hem igen. Resten av kvällen har jag myst med två överkeliga katter och tittat på serie med David. Så idag var en väldigt lugn dag. Imorgon är jag ledig. Eller, ledig att läsa en 180sidors bok om olika sorters makt. Det låter som ett intressant ämne.

 
 

Trött

Det är mitt i natten och jag har pluggat hela dagen. Jag och Ashwak promenerade till skolan och gick på ännu ett seminarium som handlade om genus, identitet och klasskillnader. Det var väldigt bra, men jag kände mig alldeles för trött och okoncentrerad för att kunna hänga med ordentligt. Det slutade med att jag och en klasskompis, Bafrin, satt och spelade Candy Crush på min telefon. En välkommen paus i föreläsningen var däremot att vi skulle lyssna på fyra låtar och rita en bild till varsin låt. Bilden skulle föreställa personen som vi trodde lyssnade på låten. Det var som sagt en välkommen liten paus, men det tog ungefär en timme och även om jag förstår poängen med övningen så kan jag inte låta bli att övningen i sig inte gav något särskilt. Men jag är kanske bara negativ eftersom jag varit trött hela dagen...

Efter att ha promenerat hem så åt jag tacosrester och sedan la jag mig i soffan och läste "En klass för sig" av Fanny Ambjörnsson. Den handlar om genus, klass och sexualitet hos gymnasietjejer. Den är väldigt intressant faktiskt. Men ännu en gång vet jag inte vad jag ska göra med innehållet. Jag kan liksom läsa och tycka att den är intressant, men jag förstår inte hur jag ska kunna plugga in den. Det finns liksom inget konkret att plugga in. Det är bara att läsa och hoppas att jag kommer ihåg vad jag läst. Nu har jag förberett mig inför seminuariumet imorgon. Imorgon har jag sovmorgon och jag planerar att försöka sova som en stock.


Genus

Här har det inte hänt så mycket spännande. Jag har mest njutit av det extremt fina vädret! I Lördags var det 27grader varmt - i skuggan! Annars går alla golv och takfläktar på fullt ös här! Katterna njuter av balkong mys och jag har pluggat, pluggat, pluggat. 

Idag promenerade jag och Ashwak till skolan för att gå på en föreläsning som handlade om genus och könsroller. Det var en av de bästa föreläsningar jag varit på hittills!! Det var superintressant och även om det märks att det är ett laddat ämne så var föreläsaren saklig. Han var dessutom klädd i klänning och var väldigt intressant att lyssna på. Jag tyckte om föreläsningen ända tills vi fick ställa oss på olika platser i föreläsningssalen, beroende på en skala 1-6. Vi skulle ta ställning till frågan om man bör införa könsneutrala metoder och implementera "hen" istället för han och hon i förskolan. 1an betydde "absolut inte, jag skulle hellre dö!" och 6an betydde "Ja det måste vi!". Jag ställde mig på 5an. Jag tycker att det skulle vara jättebra om man börjar försöka få bort könsrollerna med hjälp av den nya generationen. Men de jag stod tillsammans med hade så starka åsikter och pratade rätt ut och argumenterade så starkt så jag kände att jag ställt mig på fel plats. Jag skulle kanske ha ställt mig på 4an där de var lite tystare och lugnare, för jag kunde inte hålla med om flera av argumenten även om jag höll med om själva kärnan i de dem sa. De som stod på 1an och tyckte raka motsatsen fick inte tala till punkt och säga sin mening och dela med sig av sina åsikter eftersom de blev avbrutna hela tiden. Jag tycker det talar emot det jag tror på - att alla ska ha rätt till sin egen åsikt. Vi bor i ett land med yttrandefrihet och jag vill iallafall höra varför de är så starkt emot att göra förskolan könsneutral! Jag hoppas att det inte blir någon debatt imorgon. Det enda vi kunde komma överens om tillslut var att vi inte kunde komma överens.


Donnie 20år

Idag är ingen vanlig dag för det är Donnies födelsedag, hurra hurra hurraaah!!
Idag fyller min lillebror Donnie 20år! Tiden går så fort! Vi bor i varsin ände av Sverige så jag har inte möjlighet att åka och fira den med honom. Det känns väldigt surt. Jag hoppas att det finns chans att fira ikapp senare!

Annars har jag bara sprungit ärenden hela dagen. Handlat, lämnat böcker på biblioteket, betalat räkningar, tvättat. Dessutom har jag fortfarande hur många sidor som helst kvar att läsa tills imorgons seminarium. De började borra kl 8:15 imorse också och de håller fortfarande på!! Jag börjar utveckla en fobi mot slagborrsljudet. Det får mig att vilja slå knut på mig själv.

Det är 25grader varmt ute och jag vill mest av allt bara springa och ta årets första dopp! Jag vill, jag vill, jag vill så mycket. Jag hatar mig själv över att jag gör såhär mot mig själv. Jag har väldigt svårt att koncentera mig för tillfället.

Här är en bild jag ritade på bussen, med min iPhone, med fingrarna.


Gräsmatta

Jag och Ashwak promenerade till universitetet idag. Det var så extremt fint väder! Varmt och härligt! Föreläsningen kändes som en enda lång pina. Jag förstår inte vad det är med mig! Föreläsaren var annars helt okej. Kunskapen kändes relevant. Men jag kunde inte koncentrera mig!! Jag satt bara och väntade på att det skulle vara över. När det var över kändes det som att jag hade kunnat legat kvar i sängen. Men inte pågrund av att föreläsningen var dålig, utan för att jag var dålig. Jag är så omotiverande mot mig själv, jag skämms.

Jag och Ashwak promenerade hem och sedan satt vi på gräsmattan och pratade i någon timme. Efter det fastnade jag på ciggpaus hemma hos Angel och det var inte förän efter en tripp till ICA som jag landade hemma med skolböckerna. Även där misslyckades jag totalt - jag somnade med boken i ansiktet. Heja mig.

Jag brände mig i solen, helt otroligt. Jag är lika vit som ett lakan och ibland känner jag mig som en vampyr så lätt som jag bränner mig! Det är så jobbigt. Jag vill få den vackra bruna färgen som "alla andra" får. Men nej, jag är dömd att få höra "Vad blek du är! Har du inte varit i solen?" eller "OJ! Vad röd du har blivit!! Du måste smörja in dig mer!!". 

Jag saknar Hannes. Jag saknar Lucy och Nellie. Jag saknar Säffle.

4år tillsammans

Idag firade jag och David 4år tillsammans och 1år som förlovade! Han har varit i Tyskland och firat födelsedagar och bröllop tillsammans med sin familj. Undertiden var jag i Säffle och hade mini-semester. Det var så härligt att ses igen efter att ha varit ifrån varandra i en vecka! Vi brukar alltid fira våran årsdag lite extra, men iår var vi båda trötta efter att ha rest långt, så vi stannade hemma och gjorde inte så mycket istället. David överraskade mig däremot med smörgåstårta och marängtårta! Han hade även fått våra ringar graverade med datum och slipat upp dem så nu känns den som ny! Det blev jättefint! Vi avslutade kvällen med det senaste avsnittet av Game of Thrones. Imorgon börjar allvaret med föreläsningar och plugga-ikapp-marathon och jag har redan hunnit grotta ner mig lite i alla tusen böcker som kom på posten idag.


Någonstans långt ner i Sverige

Jag har varit lite frånvarande ett tag eftersom jag gav mig ut på en mini-semester till Säffle! Där spenderade jag tiden tillsammans med Hannes och hans två hundar Lucy och Nellie. Det blev en massa prat, soffmys och promenader. Det var så skönt att bara lämna alla skolböcker hemma och bara tänka på mig själv och ha kul med gamla vänner. Kamilla dök upp på Lördagen och jag har inte träffat henne på ca 6år!! Ingenting spektakulärt hände och det var väldigt skönt! Vi såg på gamla filminspelningar som vi gjort tillsammans för många år sedan. Det kändes väldigt bra för själen och det känns lite småtrist att vara hemma igen. Ibland vill jag kunna stanna tiden och bara andas ett tag. Det var lite så det kändes där i den lilla staden "någonstans långt ned i Sveeeerige", vilket är en passande beskrivning som jag gav till min pappa en gång när han undrade vart jag höll hus.


Kvällspromenad

Jag och Hannes gick på en kvällspromenad till sjön tillsammans med hundarna Lucy och Nellie. Det var jättemysigt och allt var alldeles tyst och stilla. Vi pratade om allt möjligt - som vanligt - men påmindes om hur vi nattbadade här för måååånga år sedan. Tiden går så fort, och ändå så känns den som om den stannat. Säffle känns som mitt andra hem. Jag känner mig alltid så extremt avslappnad här!

 
 
 
 

Resa

Jag sitter I Göteborg och väntar på ett tåg just nu. Jag är påväg till Säffle för att hälsa på en av mina bästa vänner Hannes. Jag känner mig så blessed med att vara omgiven av underbara människor i mitt liv!
 
Sängen kändes stor och tom utan mitt hjärta bredvid mig. Han är som sagt i Tyskland. Men nu kommer jag säkert att ha fullt upp, så innan jag vet ordet av så är vi båda hemma igen! Men nu ska jag leta upp mitt tåg!!
 
Tuff tuff!

Ensam hemma

Idag åker min sambo David till Tyskland. Det kommer att bli väldigt tomt ett tag. Men förhoppningsvis kan jag hitta en kattvakt så att jag också kan åka iväg till Hannes över kristi himmelsfärdshelgen. Annars har idag bara varit en väldigt lugn dag. Vi har hemarbete idag, men jag har gjort det mesta redan så jag kan njuta av det fina vädret istället! Mmm. Idag kommer också Angel hem efter att ha varit bortrest ett tag, så jag kanske hinner boka in en kaffepaus med henne. 

Min hyresvärd hade stängt av vattnet imorse utan att sätta upp lappar. Det var sådär lagom irriterande! Jag är så trött på det eviga renoveringsarbetet som aldrig verkar ta slut! 


Statistik

Idag promenerade jag till och från skolan. Det är extremt varmt idag! Superhärligt!! Det kändes rätt så tungt att gå och sätta sig i en fönsterlös, kall och mörk föreläsningssal. Föreläsningen handlade om familjeförhållanden, känslor och motivation. Jag som känt mig så omotiverad den senaste tiden blev tyvärr inte mer motiverad av att höra en föreläsning om motivation. Speciellt där statistiken säger att sådana som jag hoppar av skolan eller inte alls väljer en högre utbildning. Med såndana som jag så menar jag personer som är uppvuxna i ett hem där ingen av föräldrarna studerat på en högre utbildning.

Jag tror inte det spelar så jättestor roll om föräldrarna är högutbildade eller inte. Mina föräldrar uppfostrade mig med sunt förnuft och min pappa har alltid sagt att jag ska vara street smart. När jag var liten förstod jag inte vad det innebar, så jag gick och försökte lära mig hur man var det. Jag läste mycket böcker som jag fick av mamma, så jag trodde kanske att jag var street smart. Men jag tror istället jag blev sådär lill-gammal. Min mamma är extremt händig och praktisk, förutom när det kommer till att sy. Men hon fixade allt och uppmuntrade mig alltid i mina studier. I vilketfall så tror jag att man kan komma långt på envishet och sunt förnuft. Jag har svårt att tro att jag skulle ha valt något annat beroende på vad mina föräldrar valt tidigare i sina liv.

Ibland blir jag ju bara så trött på statistik. Individer skrivs om och blir till siffror i rapporter. Det är extra ironiskt när rapporterna handlar om individer och deras känslor och personlighet.

Appropå personlighet så byter jag ämne helt och hållet nu. Men jag hittade en sommarjacka på HM som jag kan ha på kvällarna när det blir lite kallare. Jag tycker den passar min personlighet. Vit med nitar. Så där lagom diskret och stilrent. Jag var mycket mer extrem förrut. Det skulle synas och det skulle sticka ut i mängden! Men jag orkar inte synas längre. Jag vill mest bara smälta in bland alla andra för tillfället. Men jag är mycket nöjd med den och den är mycket skön. Bara så att ni vet. Jag skiter i vad statistiken säger om den här jackan, jag kan njuta av den ändå!

Vårstädning

Igår invigde vi våren med årets första grillning tillsammans med Juliana och andra vänner och idag fortsätter vi invigningen med vårstädning! 

Här har ni förövrigt utsikten från grillplatsen i parken. Havsutsikten var underbar med alla färjor och slottet Kronoborg som ligger på andra sidan sundet i Helsingör, Danmark. Tyvärr kan inte iPhone kameran riktigt fånga allt som ögat kan se, men vissa saker måste ju upplevas (och tur är väl det)!
 

Första grillningen

Jag satt och pluggade när en väninna smsade och frågade om vi ville hänga med och grilla i parken. Det lät mycket mer lockande än min tjocka 600sidors pedagogikbok, så vi stack dit. Vi har spenderat hela kvällen mellan 16-22 med att grillmysa med både gamla vänner och nytt folk. Det slutade med att vi var ett rätt så stort gäng på runt 10personer som satt runt grillen och pratade. Det var jättefint väder och vi satt högt uppe på en kulle i en park. Havsutsikten med färjorna var supermysig och man såg Danmark rätt så bra över sundet.

Jag påminns om hur glad jag är över att ha flyttat till Skåne. Jag kommer egentligen ifrån en by utanför Gävle, som ligger ca 2timmar norr om Stockholm. Det var en rätt så stor omställning att flytta till Skåne, men jag trivs så extremt bra här! Speciellt under våren och sommaren som både kommer tidigare och varar längre. Jag längtar ofta tillbaka norrut under vintern, eftersom jag älskar snö. Sen så saknar jag såklart min familj som bor kvar där uppe... och gamla vänner såklart! 





Utflykt

Min dag började med en jättetråkig föreläsning. Jag har underbara personer runt omkring mig som försöker peppa mig, men jag klarar inte av att koncentrera mig längre! Det är så omotiverande och framför allt tråkigt. För att bryta denna extremt tråkiga tillvaro och få tillbaka lite glädje i livet så åkte jag och min älskling på utflykt idag. Det blev en 7timmars utflykt till Torekov, Båstad och Hallandsåsen! Det var så extremt vackert!

Vi promenerade bland små hus och kollade in småbutikerna i Torekov. Sedan åkte vi till Båstad och försökte oss på att luncha på Café Utsikten, men de hade bara öppet på helgerna så vi hittade ett annat ställe nere vid havet istället. Efter det promenerade vi lite längst med hamnen innan vi hoppade in i bilen och åkte upp till Hallandsåsens vackra skogar, där vi fikade efterätt och klappade får och lamm.

Extremt vacker dag med den vackraste människan på jorden! Jag kan inte påstå att motivationen blev bättre, men glädjen över allt det fina i livet kommer att stanna ett tag till iallafall! Ibland behöver man extra fina dagar för att orka med tråkiga eller jobbiga saker. Mitt "problem" är ju ändå bara omotivation mot studierna, så det är inte så illa som jag får det att låta ibland! Haha.
 

 
 


 

Sommarkänslor

Helsingborg är en sådan vacker sommarstad. Idag promenerade jag och Ashwak hem från skolan tillsammans. Överallt blommar det! Det finns en jättejobbig mördarbacke som tar ca 15minuter att gå uppför. Jag har alltid hatat den backen, men idag upptäckte jag att hela vägen så gick man under sådana här vackra blommor! Inte ens den hemska backen är hemsk längre!

Annars började skolan igen idag. Vi har haft hemtenta och hemarbeten så länge nu så det kändes konstigt att sätta sig i föreläsningssalen igen. Jag är så omotiverad. De här två senaste kurserna är inte roliga någonstans. Vi fick kurslitteratur listan igår och vi har 400sidor att läsa inför det obligatoriska serminariumet på Tisdag. Men hur ska böckerna hinna komma fram innan Tisdag? Även om de kommer på Måndag så hinner jag ändå inte läsa 400sidor på en dag! Jag förstår inte hur de tänker ibland. Det känns så onödigt krångligt. 
Jag berättade om mitt problem för den föreläsande professorn som håller i kursen och det slutade med att jag stod vid en kopiator med hans bok och kopierade upp 130sidor. Efter 130sidor, vilket är ett kapitel av tre, så gav jag upp. Jag hoppas alltså att jag med en tredjedel av materialet ska kunna svara på lagom mycket frågor för att bli godkänd på seminariumet. Önska mig lycka till! Jag känner mig redan omotiverad, det här känns inte som en bra start på denhär kursen. 


Mierine

Jag sitter uppe och väntar på att David ska komma hem från att köra sina vänner till flygplatsen. Under tiden så har jag ritat Mierine som jag spelar i ett textbaserat RPG tillsammans med Mattias, Emelie och Linus. Hon arbetar som kartograf och arkeolog. 
Om ni undrar så ritade jag den missbildade boken sist av allt. Tyvärr är jag så trött så den blev väldigt ihophafsad och ser superdålig ut jämfört med resten av bilden!! Haha. När jag har tid så ska jag försöka mig på att göra ett större projekt med fler detaljer. Jag ska även försöka färglägga, jag är så grymt dålig på det.


Osammanhängande babbel

Idag har jag legat och myst på soffan tillsammans med katterna och spelat Tales of Symphonia till Game Cube. Jag skickade även in min rättade och korrekturlästa hemtenta idag. Igår såg vi klart på Twin Peaks. Jag är väldigt splittrad över slutet. Klockan 8 imorse började dem att borra, de höll på i 30minuter och sedan var det tyst. Varför måste de alltid borra på morgonen och väcka en för att sedan vara tyst? Jag är tacksam över att det var tyst resten av dagen däremot. Jag har även varit ut och ätit tillsammans med mannen i mitt liv! Det var gott. Jag var inbjuden på knytkalas-frukost och flera fester idag, men jag orkade inte. Jag är så slut. Fast samtidigt ångrar jag mig lite över att jag inte gjorde något av idag. Men samtidigt har det varit så skönt. Om en timme ska David skjutsa några vänner till flygplatsen. Det finns inte plats i bilen för att jag ska kunna följa med. Nu ska jag hålla honom sällskap och hålla honom vaken tills han ska köra.