Andas

Jag har tagit en liten paus och bara njutit av livet den senaste tiden. Så därför har min blogg blivit lite tom den senaste veckan.

Vi firade midsommar med Ulli och Rasmus, det var jättemysigt! Det blev en lugn midsommar för oss. Vi spelade Alias, ett spel där man ska förklara ord genom att använda andra ord och meningar. Vi åt nypotatis och sill här hos oss och sedan promenerade vi ner till stan och satte oss och tog några öl på Hamnkrogen. Vi satt ute nästan hela kvällen, men när det blev för kallt så gick vi in på en annan krog och tog några öl till. Jag vaknade sådär lagom bakis på Lördagen. 
 
På Söndagen var jag ut och shoppade en massa kläder tillsammans med David. Det blev en del nya sommarbyxor och linnen. Men så som vädret har varit den senaste tiden så har jag faktiskt mest gått runt i höstjackan och jeansen. Fy vad kallt det är!! Vart tog sommaren vägen?!

Jag har hunnit med en vända på Ikea med Angel och även några promenader. Hela veckan har varit väldigt långsam, mysig och slapp. Vädret har ändå inte sammarbetat. Jag vill bada. Det spöregnar. 

Justja! Kaostentan gick bra!! Så skönt att äntligen veta hur det gick, jag hade inte velat skriva om den där hemska tentan. Det var den drygaste tentan hittills, men bara för att de var så extremt sega på att ge oss information om den. Dessutom ändrade de informationen och upplägget på tentan i sista minuten verkligen. De borde skämmas över den kursen. 49 av 85 elever klarade den inte av olika anledningar. Jag undrar varför? Pfft.
 
 

Blommor

Min älskling kom hem med blommor till mig! Han är bra duktig på att skämma bort mig rejält! Supermys! 
 
All the love in the world to you, from me.

 

Sommarlov

Nu har jag inte skrivit här på några dagar. Väldigt lite men fortfarande väldigt mycket har hänt. Jag har varit på picknick med fina vänner, spelat Ni no Kuni och börjat läsa Sanningens Svärd av Terry Goodkind igen. Jag är på den sista boken i Sanningens Svärd serien. Jag har inte läst sedan Oktober eftersom skolan tog upp så mycket tid och jag har inte orkat att läsa en enda sida mer än vad jag var tvungen till eftersom vi hade så himla mycket kurslitteratur att läsa. 
 
Imorgon är det midsommar och Ullis och Rasmus kommer hit och firar med mig och David. Det ska bli så kul att träffa dem igen!! Jag njuter för fullt av mitt sommarlov. Det är sådär lagom lugnt och fint med vänner och slappande! Bra kombination! 
 

Instagram

Jag uppdaterar min Instagram dagligen. För er som inte vet så är Instagram en gratis fotodelnings-applikation och socialt nätverk som finns tillgänglig för iPhone, iPad, Android, Windows Phone m.fl. Det är jättelätt att sprida sina bilder till en stor publik med bara några få klick och applikationen har även möjlighet att posta bilden på flera sociala nätverk samtidigt. Den har även ett inbyggt simpelt fotoredigeringsprogram som är perfekt för nybörjare.
 
Alla bilder är tagna av mig om jag inte har skrivit något annat. Alla bilder är även tagna med min iPhone 4S och redigerade direkt i iPhonen med diverse appar. Jag gillar att prova på nya saker hela tiden och jag letar fortfarande efter min egen stil.
 
Om du har Instagram så skriv gärna ditt användarnamn i kommentarfältet så att jag kan spana in din foto-feed!
 
 
 

Baby Shower

Idag började jag min dag rätt så tidigt. Jag var in en snabbis till Angel och hämtade presentpapper och snackade lite. Efter det slog jag in mitt paket till Melissas Baby Shower. Hon ska få en dotter i Augusti och därför firas det med en baby shower-fest med hennes väninnor! På väg hem till Melissa på eftermiddagen mötte jag Evelina vid Knutpunkten och vi tog bussen tillsammans till ett villaområde i utkanten av Helsingborg. Det var så mysigt att prata med Evelina, för det var länge sedan vi sågs senast!
 
Baby Showern var väldigt mysig!! Det var så fint ordnat och det var en massa fina personer där. Melissa och de flesta av hennes vänner är från Brasilien. Jag kände bara Melissa och Evelina, men alla var jättetrevliga och jag hade jättekul när vi lekte en massa lekar. Allt var bra gentomtänkt med baby-tema! Jag vann ingenting, jag var däremot väldigt duktig på att förlora och att svara fel, haha. Sedan bjöds det på jättegod smörgåstårta, pajer och tårta.

Senare på kvällen åkte jag och Evelina hem. Usch vilken storm det var! Det åskade, blåste och verkligen öste ner litervis med vatten! Jag var helt genomdränkt när jag kom hem. Jag var inte hemma länge innan Ashwak hörde av sig och ville ta en långpromenad. Hon åker till Iran och Irak imorgon och är borta i 2månader. Jag tycker såklart att det är en väldigt lång tid! Jag är ju van vid att smsa, prata och träffa henne typ varje dag! Det blev en jättefin men kall kväll. Det var iallafall inget regn, med det var bara 12grader ute, brrrr! Vi tog en ca 2timmar lång promenad och nu sitter jag hemma under ett varmt täcke och njuter av att bara ta det lugnt efter en helt fantastisk dag! Dagen avslutades vackert med att min älskling gav mig en bukett med jättevackra blommor! Jag känner mig så tacksam och glad över alla underbara människor som förgyller mitt liv! Jag verkligen pirrar av lycka!
 
Inatt ska jag njuta av en riktigt bra bok och imorgon ska jag njuta av en låååång sovmorgon. Det ska spöregna hela dagen imorgon, men det ska bli skönt att ha en riktig lugn mysdag med min älskling.
 
 

Tidsfördriv

Ibland sitter jag bara och toktittar på saker. Ibland är det vettiga saker på youtube eller wikipedia. Men ibland undrar jag vad jag gör med mitt liv. Som när jag bara sitter och toktittar på ovettiga-sidor i flera timmar och småskrattar för mig själv. När timmarna bara flyger iväg, eftersom jag har tråkigt och inget bättre för mig att göra. Oftast är jag för trött för att kolla på någon serie eller läsa någon bok. Då är det oftast någon av dessa sidor jag fastnar på.

Awkward Family Photos
People of Walmart
WTF Tattoos
Fmylife
Tjuvlyssnat
 
Vilka sidor brukar du sitta och bara klicka på när du har riktigt tråkigt?
 

Mio 5år

Det är fem år sedan jag hittade en av mina bästa vänner, som jag sedan döpte till Mio på grund av sitt konstanta "mioooo miooo miooo" jamande och med förhoppningen om att han skulle bli Mio min Mio. Om jag hade vetat då hur mycket arbete, pengar och tid jag skulle komma att lägga på honom för att få honom frisk och tam så är jag inte så säker på att jag skulle ha vågat att plocka hem honom. Men idag när han kryper upp och vill gosa eller när han tittar på mig med sina stora kattögon så känner jag att allt var värt det. Han var värt allt. Jag kan med säkerhet säga att jag inte kommer att göra om det igen, men jag är glad att jag gjorde det. Jag kommer alltid att ha ett speciellt band till min Mio. Min första katt. Jag ser fram emot många år tillsammans med honom och resten av vår lilla familj!
 
Fem år sedan
 
Idag
 

E3 2013

E3 2013 - Electronic Entertainment Expo - är en stor TV-spels mässa där spelutvecklare varje år visar upp sina kommande spelkonsoler och TV-spel. Många har med spänning sett fram emot att få höra nyheter om den nya generationens konsoler.

När Microsoft visade upp sin nya spelkonsol Xbox One kom informationen om att den kräver internet som en kalldusch minst sagt. Som försvar till detta uttalade sig Don Mattrick på ett minst sagt klumpigt sätt; han menar att Microsoft redan har en produkt för folk som inte kan koppla upp sig mot internet. Denna produkt kallas för Xbox 360. 
 
“Fortunately we have a product for people who aren't able to get some form of connectivity; it’s called Xbox 360. If you have zero access to the Internet, that is an offline device.”

Xbox One måste kopplas upp en gång per dygn. Om man inte kopplar upp sig mot internet inom 24timmar så låser sig konsolen och man kan inte använda den innan man har kopplat upp sig pånytt och startat en ny 24timmars period. Det påminner inte alls om företaget som skapade PC:n - Person datorn. Jag har alltid sett upp till Microsoft eftersom de har sålt saker som är användarvänliga och i en bra prisklass - teknik för folket helt enkelt. Nu får dem det att låta som ett hån. Har man inte internetuppkoppling så hänvisar de till en 8år gammal konsol.

Spelen kommer bara att fungera genom att man installerar dem på sin konsol, vilket betyder att man inte kan sälja sina begagnade spel lika lätt efter att man tröttnat på dem. Man kan däremot sälja sina spel genom vissa återförsäljare. Microsoft har däremot lovat att man ska kunna dela sina spel med tio personer i hela världen. Nackdelen är att man inte kan spela samma spel samtidigt... För att vara ärlig förstår jag nog fortfarande inte riktigt hur det här fungerar.

Sony visade även upp sin nya konsol Playstation 4. Den är raka motsattsen till Xbox One. Den kommer inte att kräva internetuppkoppling och spelen kommer inte att vara låsta till varken konsol eller användarkonto. Konsolen kommer inte heller att vara regionslåst och det verkar vara en större satsning på indiespelsutvecklarna. Den största skillnaden är att Playstation 4 kommer att kräva PS Plus-medlemskap för online multiplayer. Mina förhoppningar i och med denna lilla extrautgift är att multiplayer servern förhoppningsvis kommer att fungera bättre än på PS3an. Playstation 4 kommer även att säljas för 399euro, en billigare peng än Xbox One's 499euro. Jag kunde inte låta bli att tycka att Sony var lite roliga som även drev en del med Microsofts beslut att stoppa begagnathandeln av spelen! Se klippet här.

Sist ut var Nintendo, som visade upp en hel del intressanta spel som kommer att släppa till Wii U och deras handhållna konsol 3DS. Zelda: Wind Waker HD, Pokémon X & Y, Zelda: A Link Between Worlds, Mario Kart 8, Super Smash Bros och Yoshi's New Island är några av spelen jag ser fram emot!

Vinnaren av årets E3 är enligt mig Sony, tätt följd av Nintendo. Electronic Arts och Ubisoft har jag inte så mycket att säga om, förutom Ubisoft's spel Watch Dogs som jag ser fram emot. Xbox One kommer jag inte ens att bry mig om att köpa.

Om jag skulle göra en rankningslista så ser den ut såhär:
Bästa konferensen: Microsoft
Bästa konsolen: Sony
Bästa spelen: Nintendo

Bilden kommer härifrån.

Kaffe

Det är tur att det finns kaffe. Jag har levt på kaffe idag... 

Visste du att...
  • Getbönder i Etiopien upptäckte koffeinet efter att deras getter ätit kaffebönor och började att "dansa".
  • Ursprungligen så blandade Afrikanska stammar kaffebönor med fett och åt dem för snabb energi.
  • Kaffets popularitet fick en uppsving med Islam; eftersom religionen förbjöd alkohol så var kaffe ett godkänt alternativ.
  • 1675 förbjöd Kung Charles II kaféer eftersom han ansåg att det var ett ställe där folk konspirerade emot honom.
  • Kaffe växer på träd som kan bli 9meter höga, men kaffebönderna håller höjden nere till 3meter så att det blir lättare att skörda bönorna. 
  • Kaffebönan finns innuti ett rött bär, som påminner lite om lingon.
  • Den indiska Palmmården är ett djur som äter kaffebönor och sedan bajsar ut dem. Dessa bönor som kallas för Kopi luwak säljs för 6000kr kilot.
Bilden kommer från den här intressanta artikeln om hur kaffe påverkar aptiten.
Men jag har inte kontrollerat sidans tillförlitlighet, så använd ditt eget omdöme när du läser.

One Piece

Jag såg precis på avsnitt 598 av One Piece. Det är en anime (tecknad serie från Japan) som handlar om pirater, för er som inte känner till serien. Jag kunde inte låta bli att googla lite på om det kanske kan börja närma sig slutet snart... Oda, skaparen av serien, har uttalats sig om att serien är halvvägs. Jag har tittat på den sedan jag var 12år gammal. Jag är 24år nu!

Det betyder YTTERLIGARE 12år?! 24år för en serie att bli avslutad?! Skojja min dojja. Jag vill så gärna se den, samtidigt som jag så gärna vill sluta att titta!! Den var liksom rolig när jag var yngre, men nu har jag bara tittat på den efter som jag redan lagt ned en halv evighet på den. Det är ju så lätt att bara fortsätta att följa den eftersom det bara är 20minuter per vecka. Just nu känns det mest uttjatat. Men jag vill så gärna veta slutet, nu när jag tittat så här långt ju!

3avsnitt x 24timmar = 72avsnitt per dygn om man tittar nonstop i 24timmar.

Vilket betyder att om jag har kollat på 598 avsnitt så har jag spenderat 83dagar på att titta på One Piece under 12år. Vilket betyder att om jag fortsätter att kolla och om vi nu är halvvägs genom serien... så kommer jag att spendera ett helt halvår dag som natt att se klart hela serien. Det känns lite deprimerande... Och då har jag ändå bara lagt ned 20minuter per vecka på att se ett avsnitt liksom.

Jag undrar hur många år av mitt liv jag har spelat bort på TV-spel och tittat bort på TV... eller nej.. jag undrar inte... jag vill inte veta!

 

Bilden är från http://fbcoverstreet.com

Motivation

Jag sov jättelänge idag. Jag känner mig så omotiverad till att plugga just nu. Tentan är på Fredag, och sen är det över! Bara liiiiite till.... men jag orkar inte... jag tror att jag bara går igenom gamla prov och försöker utgå ifrån dem. Jag kommer aldrig att klara av att läsa en 500sidors tjock grammatikbok pärm till pärm just nu. Jag känner mig som en slagen krigare... 

Ingenting händer idag. Hannes har åkt hem. David jobbar. Jag har såååå tråkigt. Inte ens katterna vill leka med mig! Jag tror jag ska vira in mig i täcket och spela lite Ni no Kuni. Sedan ska jag försöka plugga i några timmar och även hinna med en promenad i solen. Vilka storslagna planer jag har för idag!! Haha.

Men OOOH! Ikväll ska vi se säsongsavslutningen på Game of Thrones! Det är en så jäääävla bra serie så det är inte klokt!! Så spännande så jag flyger nästan genom taket! Det mest spännande som händer idag är en TVserie. Men det är Game of Thrones och det finns inte mycket som kan toppa en säsongsavslutning av det!!!


Promenad

Jag kom precis hem och har parkerat mig själv i soffan. Dagen började med tacos-rester som blev över när vi åt tacos igår kväll. Jag, David och Hannes packade sedan ihop oss för att ta en promenad ner till stan, eftersom Hannes skulle med bussen hem vid 15 tiden. Det är så tråkigt att tiden gått så fort och att Hannes redan måste åka hem! Det var väldigt fint på vägen ner till stan och vi fick höra körsång och se fina rhododendron i närheten av Kärnanparken. Vi gick in på Espresso House en stund där vi drack Chai Latte och tog det lite lugnt innan Hannes buss skulle gå.

Efter att Hannes åkt hem så åkte jag och David vidare till Gunnar och Margit. Jag har inte hälsat på dem på evigheter! Margit bjöd på marängtårta och kaffe. Det var så lugnt och mysigt att bara sitta och prata med dem i några timmar. Sedan gick vi hem och jag har som sagt parkerat mig själv i soffan. Jag tror jag har hamnat i matkoma och ska sova en stund nu! Mycket frisk luft, god fika och bra vänner gör att man mår sådär mysigt-trött-bra.

Jag vill inte tänka på att jag måste börja plugga till grammatik 2 tentan imorgon... jag har terminens sista tenta nu på Fredag... jag vill inte...


Let's go to the city

Hannes sprang runt vid ån i runt 2timmar och letade efter skräp, för han ville fånga flugor. Tillslut hittade han ett bildäck + lite godis i min byrå som han använde för att fånga flugor och myror! Han försökte även fånga getingar, men de fångade honom istället så att han fick ett jätteuppsvullet öga!! :(

Jag stack till stan och klippte håret. Det blev en rosa poppmodellsfrisyr! Jag sprang även runt och försökte fånga en gigantisk fjäril i en halv evighet. (Jag lyckades fånga den tillslut!)

David bestämde sig för att lägga nya vägar. Jag och Hannes hade lyckats förstöra en del under vintern. David tog bort den sista snön och reparerade det vi hade förstört. Men han blev besviken när han insåg att de inte kommer att sälja möblerna han vill ha förens i Augusti... 
 
 

Slappardagen

Idag är en riktig slappardag. Jag fick upp vid 12 och jag vet inte vad jag har gjort egentligen idag. Tiden bara går och går, utan att jag egentligen gjort något överhuvudtaget. Hannes undrade om jag ville följa med honom på fest hos en av hans vänner ikväll. Men jag orkar inte ens det idag... Oj, vad slapp jag är idag alltså! David bjöd just på Tacos! Mmmm. Så jag är mätt och glad!! Jag undrar bara vad jag ska göra resten av dagen. Eftersom Hannes snart åker iväg på fest så kanske jag ska spela Ni no Kuni som jag fick igår. Mina tankar känns även de väldigt slappa och osammanhängande. Jag är så trött... Eller utmattad kanske är ett bättre ord! 

Jag kollar igenom bilder från nationaldagen. Jag tog en del, så jag kanske postar några senare! Här är en bild iallafall, haha.


Presenter

Jag känner mig så glad! Hannes är här och hälsar på, igår firade jag nationaldagen tillsammans med underbara vänner och idag kom det rolig post! Ett Playstation 3 Super Slim och spelet Ni no Kuni av Studio Ghibli!! Grattis till att jag klarat av ett år av fyra på Lunds Universitet! Yaaay! Jag tar lite sommarlov i förskott. Det har egentligen officiellt börjat nu, men eftersom jag har en grammatiktenta nästa vecka så känns det inte som om det är lov på riktigt än. Mmm, snart kan jag slappna av helt. Men nu ska jag njuta av bra sällskap (inte av Playstationet! Det får vänta ett tag, haha) och gå och vara social med Hannes och David! 


Sveriges nationaldag

Idag gick jag, David, Hannes, Angel, Liv, Juliana och Sean till Fredriksdal här i Helsingborg. Det är alltid ett så fint nationaldagsfirande där! Vi njöt av en extremt gassande sol, musik från hela världen, lokalodlad mat och fika. Och varandras sällskap också såklart!

Jag är så ljus i min hy och Hannes får lätt huvudvärk av stark sol, så vi två gick iväg och kollade in alla små museum för att smita undan solen ett tag. Vi såg hur en frisörsalong och en tandläkarlokal såg ut på 1800talet. Vi kollade in hur ett apotek och ett tillhörande laboratorium såg ut under samma tid. Och sedan kollade vi in hantverk som olika föreningar gjort; bland annat handgjorda porslinsdockor och smycken av smält glas och bladguld! Vi såg också en massa bondgårdsdjur, hihi. Det var en väldigt fin och lugn dag, supermys!
 

Sushi

PHEW! Det var en supertuff tenta! Men nu är den över!!
Jag gick och tentafirade tillsammans med Johanna. Hon ville äta Sushi Sunshine Sushi, så vi gick dit. Där åt jag sushi för första gången i hela mitt liv! Det var väldigt spännande. Jag kan absolut rekommendera Sunshine Sushi i Helsingborg iallafall!
Efter det gick vi och drack Chai Latte på Espresso House. Vi pratade om allt möjligt och det var så extremt mysigt! Vid 17 gick vi till stationen där vi sa hejdå och jag mötte upp Hannes som precis kommit med tåget. 
 
Jag är så underbart glad över att ha härliga människor i mitt liv! Då gör det inget att det finns jobbiga saker som man måste göra också!
 
Bilden är från http://sunshinesushi.se

Bara några timmar kvar...

... och så är den här hemska tentan över. Det har nog varit det mest kaotiska och förvirrande tentaplugget hittills. Men snart har jag avslutat mitt första år av fem. Imorgon gäller det bara att försöka ha koncentrationen och inte få panik, haha. Alla böcker är lappade. Alla anteckningar utskrivna. Nu har jag gjort så gott jag kunnat. Nu har jag gjort mitt. Det känns som om jag förbereder mig för ett fältslag. Det pirrar i magen och jag tror det kommer att bli svårt att somna. Jag ska upp om 6timmar så det är nog dags att gå och lägga sig nu. 
 
God natt! Nästa gång jag skriver så är det över! Jag längtar!!

Fortfarande kaos i plugget

Jag vaknade idag, en dag innan tentan, till helt ny information.
 
"Beslutet att tillåta nämnda hjälpmedel motiveras av att uppgifterna inte handlar om att återge sådan som ni memorerat och inte heller går att lösa genom att bara skriva av vad det står i böckerna (...) Utöver de sex visserligen relativt enkla inledande frågorna om er personliga förståelse centrala begrepps innebörd, så innehåller den tre essäfrågor med komparativa inslag om väsentliga teorier och två rejält komplexa tillämpningsfrågor. Varje del av tentan och varje uppgift i de två sista delarna behöver lösas på ett godkänt sätt för betyget Godkänd."

Varför får vi sådan här information EN DAG innan tentan?! Lite sent påtänkt då kanske? Istället för att råplugga en massa begrepp och skit så hade jag kunnat läst alla case-studies en extra gång! Och vad händer med alla personer som inte ens har kurslitteraturen kvar längre? Några har lånat sin litteratur på biblioteket och har redan hunnit att lämna in dem dit igen. Det här känns så extremt oschysst så det är inte sant. Jag är så besviken på kursen och på de ansvariga lärarna. Nu ska jag spendera resten av dagen med att fixa sidnummer och innehållsförteckningar över böckerna!

AHHH! Kommer ni ihåg att jag sa att jag skrev en tenta för ca en månad sedan? Jag gjorde ett experiment där, eftersom jag är så skoltrött. Jag läste nästan ingen bok, men skrev hemtentan ändå. Jag lovade er att ni skulle få resultatet på den tentan hur det än gick! Jag fick VG! Jag sa att jag skulle skratta ihjäl mig om jag fick G, så det skulle jag absolut ha gjort över det här VG:et. Om det inte vore för tentan som är imorgon dvs... Men med det är CSN säkrat och jag behöver inte känna panik inför tentan imorgon på samma sätt längre! Yaaay yaaaay!
 

Kaos i plugget

Ja... nu var det väl ett tag sedan jag skrev om något annat än plugg? Idag så pluggade jag tillsammans med Johanna, Ashwak och Bafrin. Vi var hemma hos Johanna och såg hennes fina rum som hon hyr av en dam. Det var otroligt mysigt, både rummet och plugget! Johanna bjöd på kycklingsallad och en glass-efterätt. Det var otroligt gott! Förutom en massa trevligt prat som inte hade med plugget att göra så pluggade vi som sagt väldigt effektivt tycker jag. Jag hade för en gångs skull tagit noga anteckningar och allt under alla seminarium och föreläsningar och dessutom spenderat väldigt mycket tid på att renskriva dem! Johanna hade räknat våra kurslitteratursidor till 1600sidor eller så. Så jag hade inte gissat så fel när jag tidigare sagt 1500-2000sidor kurslitteratur. Det är ju galet mycket! Men om man lyckas nämna det för vissa klasskompisar så får man höra "Min kompis som läser till läkare... blah blah blah". Jag orkar inte höra sådant just nu, jag tycker det här är jobbigt nog! 

Vi pluggade väldigt effektivt och satt och diskuterade att vi är rätt så missnöjda med den här senaste kursen. Kommunikationen med lärarna har varit extremt dålig och vi har inte fått svar på frågor som vi ställt om t.ex vilken sal tentan ska hållas i och hur upplägget på tentan kommer att vara. Flera frågor har mailats in, men ingen fick något svar. På frågan om upplägget av tentan eller om det fanns en ex-tenta att få titta på så fick man svaret: "De som inte skjutit upp sina studier av kurslitteraturen har inget av oroa sig för". Närmare upplysningar om förutsättningar för tentan skulle komma upp på skolans portal i Fredags och vi blev uppmanade till att läsa de extremt vaga målen i kursplanen under tiden. I Fredags fick vi ingen vidare information.

Så vi pluggade på så effektivt vi kunde med buntar av anteckningar. Vi förhörde varandra på Bronfenbrenners ekologiska modell och diskuterade Atkinsons prestationsmotivationsmodell osv. Så på kvällen, precis när Bafrin kände att hon måste hem, så fick vi ny information: "Ni får ha med er hjälpmedel enligt följande: Kurslitteratur, minnesanteckningar och ordbok för dem som har svenska som andra språk". Förvirring uppstod och det blev inget mer pluggande. Allt kändes väldigt hopplöst. 2 dagar innan tentan och vi undrade fortfarande om tentan skulle bli fjantigt lätt eller otroligt svår. Speciellt som vi inte hade behövt att lära oss Bronfenbrenners ekologiska modell och Atkinsons prestationsmotivationsmodell osv utantill. Vi har spenderat flera dagar med att lära in så mycket som möjligt. Flera timmar av plugg. Men fel slags plugg. 

Vi delade upp litteraturen mellan oss och ska sätta ihop en innehållslista imorgon. Så att vi lätt bara kan slå upp informationen när vi behöver den. Så imorgon ska vi tillbringa extremt mycket tid med att bara lappa böcker. Det här känns så grymt omotiverande.

Peppar mig själv

Jag sitter här och försöker peppa mig själv att fortsätta plugga till den här mördartentan. Begreppen hoppar runt i mitt huvud. Laleh med Interlude spelas i bakgrunden och jag börjar precis fångas av texten när den avbryts av reklam och Maria Menas nya låt Fuck You börjar att spelas. Det låter som om hela låtens text består av "Fuck yooooouuuuuu, Fuck yooooouuuuuu, Fuck yooooouuuuuu". Ja det låter ju väldigt... inspirerande. Jag tror jag ska köpa Spotify Premium bara för att slippa höra på skiten. Men nu spelas Laleh i högtalarna igen 
 

♫ The city is crowded
and full of distractions
The people look proud
     but they cry for affection 
 
 
Etnicitet,  Essentialistiska perspektivet,  Social identitet,  Stereotyper,  Kulturrasism,  Interkulturell lärmiljö,  Arvssynd, Hegemoni,  Emancipation,  Narcissism,  Barndomens differentiering, Socialisation, Behaviorism