Nytt jobb, nya tider.

Jag bläddrade lite bakåt i bloggen och såg att sist jag skrev, för ungefär ett år sedan, så hade jag precis börjat att studera på Malmö Högskola. Mitt liv förändrades totalt efter att jag börjat studera på den nya högskolan. Jag tillhör annars Lunds Universitet. När man studerar på Lunds Universitet krävs det verkligen att man lägger ner all tid och energi som finns på studierna. När jag sedan började att studera på Malmö Högskola så började jag må mycket bättre. Nu blev det kanske inte så mycket tid över till vänner och fest som jag uttryckte det lite väl skämtsamt i just det inlägget - men jag fick betydligt mycket mer fritid och jag började att må psykiskt bättre. Jag har inte varit lika stressad. Vilket lett till att jag varit mycket gladare. Det kändes som att börja leva igen. 
 
Min tid i Malmö är snart över och jag ska snart börja att skriva mitt fördjupningsarbete. Som av en händelse hör skolan där jag haft min praktik av sig och erbjuder mig en jobbmöjlighet som jag inte kan tacka nej till. Det ska bli otroligt spännande. Om jag vill jobba och prova på hur det är att sätta mina teoretiska kunskaper på prov, samt att koppla ihop det med praktik och få erfarenhet, så måste jag göra det nu. I vår ska jag tillbaka till Lunds Universitet. Det kommer att kännas bitterljuvt. Jag kommer att sakna den större frihet och de intressanta kurser som jag haft under min tid på Malmö Högskola. Båda skolorna är däremot grymt bra på det de gör och det är kul att de har sina egna upplägg. 

Ett tag framöver kommer jag däremot att ha det lite mer stressigt - med 100% studier och 75% arbete. Men det kommer säkert att gå väldigt bra, det är är bara för en begränsad tid. Jag kan behöva lite uppvärmning inför Lunds Universitet! Haha.

 
 

Kaffe Ejstresso

Jag börjar på nytt jobb idag. Jag börjar dagen med att sova över tiden. Jag går upp och tänker att det är lugnt - jag hinner med bussen. När det är nästan alldeles försent kommer jag på att bussen jag ska åka med går från en annan hållplats som ligger ca 15min bort och inte den hållplats som ligger 3minuter från lägenheten. Solen skiner och det är varmt, så jag kastar på mig tunna ytterkläder. Påväg till bussen slår vädret om och det blåser och kommer mörka moln. Det blir kallt. Jag hinner precis i tid till hållplatsen, efter alldeles för mycket stress. Bussen är försenad och jag fryser... Kommer med bussen, en timme kvar till jobb, så nu satte jag mig här för att påbörja min dag på det sättet som får mig att må bra! En stor kopp kaffe UTAN stress!
 
Som Tobbe sa: "Kaffe Ejstresso!"
Jag kommer nog att bli stammis - det känner jag på mig!
 
 

Länge sen nu.

Det var otroligt länge sedan jag skrev ett inlägg nu. Jag får försöka bli bättre på att blogga - eller är det någonting jag säger för att det passar sig att säga?...

Jag har tre veckor av intensivt tentaskrivande bakom mig nu, äntligen! Imorgon börjar jag jobba 75% på en gymnasieskola. Jag är väldigt glad, nervös och pepp! Det ska bli jättespännande!

Jag hade bra moraliskt stöd under mitt skrivande!