Renovering

Det är så extremt jobbigt att bo i den här lägenheten för tillfället! Det senaste halvåret (eller iallafall sedan November) så har vår hyresvärd Rikshem hållit på och helrenovera alla lägenheter allt eftersom folk flyttar till andra ställen. Det är som sagt ingen lätt renovering som är över på en vecka. De tar bort allt kakel, de river väggar och borrar nya golvbrunnar. Ja men det är väl superbra att de fräschar upp de här gamla lägenheterna! Men jag önskar verkligen att de kunde tänka på oss stackare som faktiskt bor här! Det är ett sådant liv i veckorna, speciellt när de borrar i betong, river väggar och slipar golv. Ljudnivån är så hög att man kan stå rätt upp och ner och skrika utan att höra sin egen röst! Katterna är livrädda och jag kan inte leva normalt de dagar jag är hemma från skolan pga hemarbete. 

Vi började med att ta kontakt med Rikshem. Men den otrevliga kvinnan i andra änden av telefonen brydde sig inte alls och hennes svar var i princip att vi borde flytta någon annanstans om vi inte trivs. Vi har nu anmält vår hyresvärd till Arbetsmiljöverket och andra boende har skickat insändare till tidningen. Rikshem lovade då oss att oljudet bara skulle vara mellan kl 8-13 Måndag och Tisdag och 11-16 Onsdag och Torsdag. Fredagar skulle vara bullerfria. De höll detta löftet i ca 2veckor. Idag har de borrat i betongen mellan 8-16, men en timmes paus för lunch. 
 
Vad har man egentligen som hyresgäst för rättigheter? Det är inte bara en lägenhet det handlar om! Det finns många drabbade här i området eftersom dessa renoveringar pågår överallt. Vår lägenhet kanske har extra otur som lyckas få folk som flyttar ut både över, under och bredvid - så att arbetet håller på överallt utan paus. Men vart vänder man sig när inte ens Arbetsmiljöverket verkar kunna ingripa.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback